top of page

Cursus edelsmeden

In atelier Johannes-Hoeve kunt u “het geheim van de smid” leren. In het goed uitgeruste atelier kunt u op ontspannen en leuke wijze kennis maken met dit prachtige ambacht. Wij geven les aan maximaal 4 personen per les. Hierdoor kunnen wij iedere cursist individueel begeleiden op zijn of haar niveau. Vaak inspireren en leren cursisten van elkaar waardoor er ook nieuwe prachtige en verschillende sieraden ontstaan (of zelfs samen aan een sieraad wordt gewerkt!). Dit is ook de reden dat beginners en gevorderden cursisten samen in een groep kunnen zitten. U leert hoe u een sieraad ontwerpt en maakt.

Basiscursus edelsmeden

Als nieuwe cursist begint u met de basiscursus edelsmeden. Tijdens de basiscursus maakt u, aan de hand van een basisopdracht, kennis met het ambacht edelsmeden. U gaat een opdracht maken met behulp van een duidelijke instructie. Tijdens het maken van het werkstuk leert u hoe om te gaan met de gereedschappen en maakt u kennis met de basistechnieken van het edelsmeden: optekenen, zagen, vijlen, schuren, solderen en drijven. Er is bovendien ruim aandacht voor de bijbehorende theorie. Het eerste werkstuk wordt gemaakt van zilver.

De basiscursus bestaat uit 8 lessen van elk 2,5 uur. Wanneer u verder wilt met het edelsmeden dan kunt u doorstromen naar de vervolgcursus edelsmeden.


Kosten voor de basiscursus: 
8 lessen van elk 2,5 uur € 385.-

Aanvang        : 05 oktober 2020

Tijdstip          : 13.30 uur tot 16.00 uur

Frequentie    : om de 14 dagen


Vervolgcursus edelsmeden:

(Alleen toegankelijk voor cursisten die bij ons de beginnerscursus gedaan hebben)

Tijdens de vervolgcursus edelsmeden gaat u zelf een sieraad ontwerpen en maken. U heeft een idee voor een sieraad? Wij gaan u helpen en begeleiden bij het ontwerpen en maken van het sieraad. Want: ieder sieraad begint met inspiratie! In het atelier zijn diverse boeken en voorbeelden aanwezig, maar u leert ook te kijken naar andere inspiratiebronnen. Vaak maken cursisten een proefmodel om te zien of het beoogde sieraad is wat ze ervan verwachten. Dit kan van klei, papier of onedel metaal. Wanneer u tevreden bent, kan het echte werk beginnen: u gaat aan de slag met edelmetaal. 
Ook wanneer u graag bepaalde technieken wilt leren zoals bijvoorbeeld het zetten van edelstenen, kunnen wij u een opdracht geven waarbij deze bepaalde techniek word geoefend en uitgevoerd.


Kosten voor de vervolgcursus:
10 lessen van elk 2,5 uur €460.-

Aanvang        : in overleg

Tijdstip          : in overleg

Frequentie    : om de 14 dagen

ATELIER JOHANNES-HOEVE

EDELSMEDEN MET PASSIE

bottom of page